همزمان با برنامههای هفته پژوهش و فناوری، جمعی از اعضای هیئتعلمی دانشکدههای علوم انسانی دانشگاه شیراز گرد هم آمده و درخصوص مسائل پژوهش در علوم انسانی به بحث و تبادلنظر پرداختند. این نشست هماندیشی بههمت معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز، در تالار مرحوم دکتر مصطفوی ترتیب یافت.
در ابتدای این مراسم، دکتر بهرام همتی نژاد، مدیر امور پژوهشی دانشگاه شیراز به تشریح شیوهنامهی ارزیابی و امتیازدهی فعالیتهای پژوهشی اعضای هیئتعلمی پرداخت و گفت: این فعالیتها شامل تولیدات علمی و حرکت در مرزهای دانش در قالب کتاب و مقاله، نظریهپردازی، پاسخگویی به نیازهای فناورانهی جامعه و نوآوریهای کاربردی است.
وی تصریح کرد: در شیوهنامه جدید به فعالیتهای ویژه، ارتباط با جامعه و مسئولیتپذیری اعضای هیئتعلمی توجه شده است.
دکتر علی حفیظی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز هم در این نشست اظهار داشت: باتوجه به ویژگیهای شهر شیراز و استان فارس؛ موضوع «فرهنگ، هنر و علوم انسانی» مزیت نسبی دانشگاه شیراز به شمار میرود و از فعالیتهای پژوهشی در این زمینهها حمایت صورت میگیرد.
وی از افزایش گرنت (پژوهانه) استادان علوم انسانی خبر داد و گفت: در آییننامه جدید امتیازدهی به فعالیتهای پژوهشی، متوسط افزایش گرنت در علوم انسانی حدود 265درصد است و در برخی رشتههای علوم انسانی تا 10برابر افزایش یافته است. این درحالی است که در رشتههای مهندسی، علوم پایه و کشاورزی، متوسط افزایش گرنت حدود 30درصد است.
در ادامه این نشست، اعضای هیئتعلمی علوم انسانی به بیان دیدگاههای خویش پرداختند.
شفافیت در تخصیص و پرداخت گرنت، شفافیت در شیوهی انتخاب پژوهشگران برتر ،توجه به نظریهپردازی، اصالتدادن به تألیف کتاب در رشتههای علوم انسانی، توجه به معیشت اساتید بهویژه اساتید جوان، تغییر نگرش مسئولان دانشگاهی نسبت به علوم انسانی، توجه به رشتههای کاربردی و بینرشتهای، ایجاد مرکز ترجمه مقالات و توجه به رشتههای هنری، از مهمترین موضوعاتی بود که استادان علوم انسانی دانشگاه شیراز در این نشست بیان کردند و خواستار توجه مسئولان دانشگاه برای حل این مسائل شدند.