دکتر علی حفیظی معاون پژوهش و فناوری
شماره تماس: 07136134721
دورنگار: 36460975
آدرس پست الکترونیکی: hafizi@shirazu.ac.ir
جهت مشاهده سوابق اینجا کلیک نمایید.
تاریخچه معاونت پژوهشی:
معاونت پژوهشی دانشگاه شیراز در مهر ماه سال ۱۳۶۰ با عنوان "معاونت پژوهشی" و زیر نظر آقای دکتر علیرضا سپاسخواه "معاون پژوهشی" با ۱ نفر پرسنل فعالیت خود را آغاز کرد. قبل از آن معاونت آموزشی و پژوهشی در هم ادغام بود که زیر نظر یک معاون اداره می شد.
نخستین جلسه شورای پژوهشی دانشگاه با عنوان شورای تحقیقات دانشگاه در سال ۱۳۶۰ تشکیل گردید و از آن پس، فعالیت های پژوهشی دانشگاه در چهارچوب امکانات و وظایف شورا متمرکز و هماهنگ شد. در طی سال ها با توجه به گستردگی وظایف و افزایش حجم فعالیت های پژوهشی در دانشگاه، دفتر امور پژوهشی و همکاری های علمی با ساختار تشکیلاتی جدید متمرکز گردید. در حال حاضر معاونت پژوهشی دانشگاه متشکل از مدیریت امور پژوهشی، مدیریت فناوری و طرح های کاربردی،مدیریت سرمایه گذاری و بازاریابی پژوهشی، مدیریت نوآوری و کارآفرینی، مرکز نشر و علم سنجی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد و آزمایشگاه مرکزی می باشد که زیر نظر معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اداره می شود.
معاونت پژوهش و فناوری در دانشگاه شیراز محور توسعه پژوهش و فناوری مبتنی بر رویکردی تعاملی است. فرآیند پژوهشی و فناوری دانشگاه شیراز همانند سایر دانشگاه های تراز اول کشور معطوف به تربیت سرمایه انسانی پژوهشگر و فناور است و قوام بخش آموزش از طریق افزایش قابلیت ها و توسعه ظرفیت هاست. معاونت به دنبال آن است که با بهره گیری از تمامی ظرفیت های محلی، ملی منطقه ای و بین المللی به خصوص اعضای هیات علمی زمینه بسط پژوهش های، بنیادی کاربردی و توسعه ای و تجاری سازی نتایج پژوهش را تا تحقق کامل اهداف دانشگاه پیگیری کند و موتور محرکه دانشگاه از طریق جلب و جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی و انجام پروژه های مشترک باشد.
دکتر علی حفیظی معاون پژوهش و فناوری
شماره تماس: 07136134721
دورنگار: 36460975
آدرس پست الکترونیکی: hafizi@shirazu.ac.ir
جهت مشاهده سوابق اینجا کلیک نمایید.
شرح وظایف:
1- ابلاغ کلیه مصوبات، مقررات و آیین نامه های ابلاغی از سوی رئیس دانشگاه به واحدهای ذی ربط و پیگیری و نظارت بر حسن اجرای آن.
2- تدوین آئین نامه ها و دستور العمل ها و دستورجلسات مرتبط با وظایف معاونت جهت پیشنهاد به مراجع ذی صلاح برای تصویب.
3- ارائه گزارش های توجیهی لازم به رئیس دانشگاه در خصوص وظایف مربوط به واحدهای تحت نظر.
4- پیشنهاد افراد واجد شرایط برای تصدی سمت های مدیریتی در حوزه معاونت به ریاست دانشگاه.
5- نظارت بر واحدهای تابعه به منظور حصول اطمینان از حسن اجرای وظایف آن ها.
6- برنامه ریزی، تنظیم فعالیت ها و پیشنهاد بودجه سالیانه معاونت ذی ربط مطابق با اولویت های دانشگاه.
7- همکاری با سایر معاونت ها جهت حسن اجرای برنامه های دانشگاه.
8- اداره و نظارت بر حسن اجرای کلیه امور پژوهشی و فناوری، کتابخانه ها و بانک های اطلاعاتی دانشگاه ، مطابق با مصوبات، مقررات و آئین نامه های مربوط.
9- برنامه ریزی و سیاست گذاری به منظور ارتقاء و افزایش سطح همکاری های علمی و بین المللی.
10- اولویت بخشی به نوآوری در حوزه نظری و پژوهش های کاربردی و مورد نیاز کشور.
11- توسعه، تقویت و هدایت طرح های پژوهشی مصوب با اولویت پژوهش های کاربردی هدفمند و مبتنی بر سند چشم انداز برنامه های توسعه کشور و نقشه جامع علمی کشور.
12- کنترل و نظارت بر فرآیندهای پژوهشی و فناوری دانشگاه بر اساس تقویم تعیین شده در طرح نامه پروژه های مصوب پژوهشی، تحقیقاتی و فناوری.
13- مطالعات لازم در زمینه ارزشیابی فعالیت های پژوهشی و فناوری و ارزیابی عملکرد پژوهشی و فناوری سالانه دانشگاه جهت ارائه به رئیس دانشگاه.
14- ایجاد ارتباط لازم با مؤسسات داخلی و خارجی به منظور همکاری در امور پژوهشی و فناوری و مبادله خدمات علمی.
15- همکاری در ارائه خدمات علمی، فرهنگی و اجتماعی و برگزاری سمینارها و کنفرانس های علمی و اجرای کلیه امور قراردادهای تحقیقاتی بین دانشگاه و سایر مؤسسات.
16- همکاری در اجرای دوره های کوتاه مدت پژوهشی و فناوری برای مؤسسات غیر دانشگاهی.
17- برنامه ریزی جهت استفاده اعضای هیأت علمی از فرصت های مطالعاتی داخل و خارج از کشور (اعم از مراکز علمی پژوهشی حوزوی و دانشگاهی) برابر ضوابط مصوب.
18- تهیه برنامه پژوهشی و فناوری دانشگاه و ارائه اهداف و تعیین اولویت های پژوهشی و فناوری در قالب برنامه های میان مدت و بلند مدت و حمایت از تشکیل مراکز رشد، کارآفرینی و پارک های علم و فناوری، برای طرح در شورای تخصصی پژوهشی و فناوری دانشگاه.
19- بررسی و ارزیابی فعالیت های پژوهشی و فناوری دانشگاه در چارچوب برنامه های رشد و توسعه کشور براساس اهداف سند چشم انداز و برنامه های توسعه ای کشور و نقشه جامع علمی کشور در بخش آموزش عالی برای طرح در هیأت رئیسه
20- شناسایی و تعریف موضوعات و برنامه های علمی پژوهشی مشترک و برنامه ریزی جهت تأمین امکانات و تخصیص اعتبار لازم جهت تعامل علمی پژوهشی حوزه و دانشگاه و ایجاد زمینه مناسب جهت نیل به علم دینی و علوم انسانی اسلامی مناسب با حوزه تخصصی دانشگاه.
21- انجام سایر امور محوله از سوی رئیس دانشگاه.