همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید، استاندار فارس از دانشکده الهیات و معارف اسلامی و برخی از طرحهای عمرانی دانشگاه شیراز بازدید کرد. بهگزارش روابطعمومی دانشگاه شیراز، دکتر محمدهادی ایمانیه با همراهی هیئترئیسه دانشگاه شیراز، صبح سهشنبه سوم مهرماه، از ساختمان دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه شیراز، ساختمانهای درحال ساخت دانشکده علوم پایه و خوابگاه شهدای دانشگاه شیراز بازدید کرد و در جریان مشکلات موجود و روند ساخت این طرحها قرار گرفت.
در حاشیهی این بازدید، طی نشستی با حضور هیئترئیسه دانشکده الهیات و معارف اسلامی، گزارشی از تاریخچه و فعالیت این دانشکده و مشکلات فعلی موقعیت فیزیکی این دانشکده ارائه شد.
دانشگاه شیراز قطب علمی و معرفتی جنوب کشور
دکتر کلانتری، رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی، در آغاز این جلسه توضیح داد: بخش معارف اسلامی در سال ۱۳۶۲ در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز تشکیل شده است که هدف از تشکیل آن، ارتقاء سطح دینیِ دانشجویان از طریق ارائه دروس عمومیِ معارف اسلامی بود و در گامهای بعدی راهاندازیِ رشتۀ الهیات و معارف اسلامی و درنهایت، تشکیلِ دانشکده الهیات و معارف اسلامی اتفاق افتاده است که موردِ اخیر در سال ۱۳۹۲، با توفیق الهی تحقق یافت.
وی ادامه داد: از سال ۱۳۷۴، به تدریج رشتههای فلسفه و کلام اسلامی، علومِ قرآن و حدیث و فقه و مبانیِ حقوق اسلامی در این بخش نوگشایی شد. در حال حاضر این دانشکده در سه بخش: 1. معارف اسلامی (با پنج گرایش اندیشة اسلامی، اخلاق اسلامی، تاریخ اسلام، قرآن و نهجالبلاغه، و انقلاب اسلامی) 2- فلسفه و کلام اسلامی 3- علوم قرآن و فقه (با دو رشتة «علوم قرآن و حدیث» و «فقه و مبانی حقوق اسلامی») در سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکتری دانشجو میپذیرد.
دکتر کلانتری با یادآوری اینکه دروس عمومی معارف اسلامی ویژهی تمام دانشجویان دانشگاه، درقالب حدود ۲۰۰ گروه آموزشی نیز ازسوی این دانشکده ارائه میشود؛ به مشکل کمبود فضای آموزشی دانشگده الهیات و معارف اسلامی پرداخت و گفت: پیشتر زمینی برای ساخت ساختمان جدید این دانشکده در نظر گرفته شد و نقشه آن نیز طراحی شده است؛ اما در طول این سالهای اخیر بهدلیل نبود منابع مالی، این پروژه متوقف شده است.
رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی با بیان اینکه دانشگاه شیراز با فعالیت این دانشکده بهعنوان قطب معرفتی جنوب کشور شناخته میشود؛ از استاندار فارس خواست تا با حمایتهای مادی و معنوی و اختصاص بودجه کافی از طرق مختلف به این پروژه، مشکل فضای آموزشی این دانشکده را برطرف نموده و به توسعه و تحقق اهداف این دانشکده کمک نمایند.
لزوم اجرای طرح آمایش آموزش عالی
دکتر محمد مؤذنی، رئیس دانشگاه شیراز نیز در این جلسه گفت: در سالهای اخیر توسعهی کمی در دانشگاه شیراز با افزایش رشتهها و گرایشهای تحصیلی اتفاق افتاده است، اما توسعهی فضای کالبدی دانشگاه متناسب با توسعهی کمی رخ نداده و دانشگاه را با مشکلاتی مانند کمبود فضای آموزشی و پژوهشی مواجه کرده است.
وی با انتقاد از رشد بیشاز حد دانشگاهها و مؤسسات آموزشی کوچک، اظهار کرد: متأسفانه بهجای اینکه دانشگاههای بزرگ و معتبر کشور تقویت شوند، بخشی از بودجههای آموزش عالی صرف دانشگاهها و مؤسسسات آموزش عالی کوچک شده و مشکلاتی را برای دانشگاههای بزرگ کشور به وجود آورده است؛ از همینرو طرح آمایش آموزش عالی باید بهطور جدی پیگیری شود.
رئیس دانشگاه شیراز از استاندار فارس بهعنوان یکی از اعضای مجمع خیّران استان فارس خواست تا دانشگاه را از کمک و همراهی مجمع خیّرین استان فارس برای طرحهای عمرانی دردست ساخت یا پروژههای نیمهتمام عمرانی دانشگاه شیراز بهرهمند کنند.
دروس ریشهای معارف اسلامی، وجه تمایز دانشگاههای ایرانی اسلامی با غربی
دکتر محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس نیز در آغاز این نشست، با بیان اینکه وجه تمایز دانشگاههای ایرانیاسلامی با دیگر دانشگاههای کشورها در ارائهی همین دروس معارف و علوم انسانی است؛ اظهار کرد: دروس معارف اسلامی دروس ریشهای هستند و تحقق اهداف انقلاب اسلامی در زمینهی آموزش عالی بسته به انجام رسالت این گروهها است، بهویژه در تربیت نسل و نیروهای انسانی لازم است که به این حوزه توجه جدی شود.
وی با اظهار اینکه بایستی از کمک خیّران آموزش عالی و خیّران مدرسهساز در این زمینه کمک گرفت؛ از دانشگاهیان خواست تا با استفاده بهینه از فضای موجود و هممکاری بین بخشها و دانشکدهها تا حدودی مشکلات کمبود فضای آموزشی دانشکده الهیات و معارف اسلامی را رفع کرده و در گام بعدی از طریق مولدسازی، برای ساخت ساختمانی درخور شأن و جایگاه دانشکده الهیات و معارف اسلامی اقدام شود.