بهگزارش روابطعمومی دانشگاه شیراز، توافقنامه همکاری دانشگاه شیراز و کانون داراییهای فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان منعقد شد. دکتر سجاد تقوایی مدیر نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه شیراز ضمن اعلام این خبر، توضیح داد: این توافقنامه با هدف ترویج، فرهنگسازی، برنامهریزی و مدیریت توسعهی فناوری برای بهرهبرداری از داراییهای فکری مستخرج از فعالیتهای پژوهشی اعضای هیئتعلمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه شیراز منعقد شده است.
وی به تاریخچهی شکلگیری دفاتر مالکیت فکری در دانشگاه پرداخت و گفت: در سال1384 و پساز تصویب اولین سند توسعهی نانوفناوری کشور، مالکیت فکری بهعنوان یک زیرساخت مهم برای نیل به اهداف این سند، مطرح شد و در اولین قدم 10 مؤسسه برتر دانشگاهی و پژوهشی کشور برای راهاندازی دفاتر مالکیت فکری و توسعه منابع انسانی این حیطه انتخاب شدند که دانشگاه شیراز یکی از دانشگاههای پیشرو در راهاندازی این دفتر در ساختار خود بوده است.
دکتر تقوایی ادامه داد: دفتر مالکیت فکری در طول این سالها فعالیتهای ترویجی و حمایتی متعددی ازجمله تعریف دورههای دانشافزایی ویژهی اعضای هیئتعلمی، برگزاری دورههای آموزش تخصصی ازجمله در ثبت اختراع در حوزهی نرمافزارها، برگزاری دورههای عمومی ثبت اختراع با حضور کارشناسان ادارهی ثبت اسناد و املاک کشور را انجام داده است.
وی افزود: با توسعهی فرهنگ مالکیت فکری در کشور، این دانشگاه برای استفاده از خدمات حمایتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، اقدام به انعقاد تفاهمنامهی همکاری با کانون مدیریت داراییهای فکری نموده است.
بهگفتهی مدیر نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه شیراز، کانون داراییهای فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان بهعنوان یک کار ویژه و باهدف رشد کمی و کیفی جایگاه ثبت اختراعات ایران در خارج از کشور شکل گرفته و عملکرد این مجموعه در ارتقاء شاخص جهانی نوآوری و زیرشاخصهای مرتبط با ثبت در طی دهسال گذشته روشن است.
وی به مهمترین اقدامات این مجموعه پرداخت و از آن جمله به توسعهی کمی و کیفی آموزش، راهاندازی دفاتر رابط مالکیت فکری دانشگاهی، حمایت از ثبت اختراعات آمریکا وPCT، توسعهی کیفی ارزیابی و نگارش متون اختراع و ارتقاء ظرفیت ملی در خدمات بروکری اشاره کرد.
دکتر تقوایی یادآور شد: از سال 1402 و با تحول رویکردهای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، رویکرد اقتصادی و توسعهی اکوسیستم محوریترین تمرکز حیطهی مالکیت فکری گردید.
بهگفتهی او، تشکیل کارگروه توسعه داراییهای نامشهود با ریاست معاون محترم، بهعنوان بازوی سیاستگذاری در این حوزه ازجمله راهبردهای تحولآفرین بود.
مدیر نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه شیراز، خبر داد: با انعقاد توافقنامه جدید به شرط تأیید کارگزاران فعال و موردتأیید کانون داراییهای فکری براساس شیوهنامهی حمایت از خدمت جستوجوی نوآوری که در سایت کانون داراییهای فکری ارائه شده است، در چهار محور از دانشگاهیان حمایت میکند که عبارت است از: ۱.حمایت از نگارش درفت اختراع داخلی برای فناوران معرفی شده دانشگاه شیراز، تا سقف 5 تقاضانامه و حمایت مالی 80درصد کانون و 20درصد دانشگاه، ۲. ثبت تقاضانامههای PCT حقوقی با مالکیت دانشگاه شیراز و با تأیید کانون، تا سقف 3 تقاضانامه و با حمایت مالی 90درصد کانون و 10درصد دانشگاه؛ ۳. حمایت از ثبت USPTO و دیگر کشورها با مالکیت دانشگاه و با تأیید کانون، تا سقف یکمورد در سال و با حمایت مالی 40درصد کانون و 60درصد دانشگاه؛ ۴.کمک به تجاریسازی دستاوردهای فناورانه دانشگاه ، تا سقف 2مورد در سال و با حمایت 50درصد کانون و 50درصد دانشگاه.
علاقهمندان برای اطلاعات بیشتر میتوانند به سایت کانون داراییهای فکری به نشانی زیر مراجعه نمایند: