بهگزارش روابطعمومی دانشگاه شیراز، نشست هماندیشی رئیس بنیاد ملی علم ایران با رؤسای دانشگاههای استان فارس، معاونان پژوهش و فناوری منطقه هفت کشور، معاونان پژوهشی دانشکدهها و جمعی از اعضای هیأت علمی دانشگاه شیراز برگزار شد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز در آغاز این نشست با اشاره به برگزاری رویداد بزرگ شب علم دانشگاه شیراز، توضیح داد: این رویداد با حمایت بنیاد علم ایران و در امتداد تفاهمنامه منعقدشده صورت گرفته و با هدف اشاعه نگرش و بینش علمی و ترویج فرهنگ علم و فناوری در لایههای مختلف جامعه؛ معرفی بهتر دستاوردهای علمی شهر برای جامعه؛ انتقال دانش و فناوری و ارتقاء اطلاعات علمی و آگاهی افراد در جامعه؛ ترویج حس کنجکاوی، پرسشگری و خلاقیت، گفتوگو و تعامل؛ ایجاد امید و افزایش خودباوری و حس همبستگی اجتماعی و گسترش ارتباط و تعامل میان جامعه، صنعت و دانشگاه ترتیب یافته است.
دکتر علی حفیظی به انعقاد تفاهمنامه همکاری دانشگاه شیراز و بنیاد ملی علم ایران (صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور) اشاره کرد و گفت: در این تفاهمنامه که با هدف بهرهمندی از توانمندیهای نیروهای متخصص و استفاده از ظرفیتهای پژوهشی موجود منعقد شده است، حمایت صندوق از پژوهشگران برجسته دانشگاههای دارای مأموریت ویژهی پژوهشی، درقالب کرسیهای پژوهشی، طرحهای پژوهشی، پسادکتری، رسالهی دکتری و پایاننامه کارشناسی ارشد در راستای مأموریتهای ویژه که عبارت است از: ۱. انرژی نو و امنیت انرژی؛ 2. کشت و فرآوری گیاهان دارویی؛ 3. امنیت غذایی و 4. هویت ملی و سبک زندگی ایرانیان، منعقد شده است.
رئیس بنیاد ملی علم ایران نیز در سفر یکروزه خود به شیراز، در جمع مسؤولان دانشگاهی و اعضای هیئتعلمی دانشگاههای منطقه هفت کشور، بر لزوم افزایش همکاری پژوهشگران این استان با بنیاد ملی علم ایران تأکید کرد.
دکتر محمدعلی سلطانی با بیان اینکه این بنیاد درحال حاضر با دانشگاهها، پژوهشگاهها و مؤسسات مختلف تفاهمنامه همکاری دارد، گفت: حمایتهای بنیاد ملی علم ایران در قالب طرحهای پژوهشی، پسادکتری، کرسی و گرنت پژوهشی، پایاننامه و رساله، فعالیتهای ترویجی و طرحها و کارگاههای بینالمللی است، و استادان متعددی بهعنوان داور و ناظر فعال از جامعهی علمی کشور با بنیاد ملی علم ایران همکاری دارند
وی از حمایت بنیاد ملی علم ایران از دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی مأموریتگرا خبر داد و تأکید کرد: توزیع حمایتهای این بنیاد نیز در حوزههای علوم پزشکی، علوم پایه، علوم انسانی، فنی و مهندسی، کشاورزی، دامی و محیط زیست و...است.
تسهیل امکان دستیابی به حمایتها برای بهترین پژوهشگران کشور
رئیس بنیاد ملی علم ایران توضیح داد: بنیاد ملی علم ایران پذیرای طرحهای پژوهشگران است و البته در بنیاد ملی علم ایران، تقسیمبندی ۸۰-20 داریم که بر این اساس، ۸۰ درصد حمایتها بر اساس برنامه و فراخوان است و ۲۰درصد مانند گذشته به طرحهای دریافتی اختصاص دارد. این فراخوانها شامل حرکت در مرزهای دانش، فناوری کوانتوم، خوشههای چندتخصصی، همکاری میان علوم پایه و سایر علوم، و محصولات نوظهور است. بخشی از این فراخوانها نیز در حوزه بینالمللی است.
دکتر سلطانی درخصوص نسبتهای تقسیم بودجه توضیح داد: این نسبت براساس اثرگذاری در کشور تعیین شده است و این میزان درصد بر اساس اولویت میزان اثربخشی در کشور است. اولویتهای ما در بنیاد ملی علم ایران، امکان دستیابی به حمایتها برای بهترین پژوهشگران کشور و تلاش همه پژوهشگران برای کسب حمایت از بنیاد ملی علم ایران و... است.
در ادامهی این نشست، حاضران در جلسه به ارائه دیدگاهها و پیشنهادات خود پرداختند.