دانشگاه شیراز شامگاه چهارشنبه ۲۵مهرماه، میزبان بیشاز سیزدههزارنفر از مردم در رویداد شب علم بود. رویداد بزرگ شب علم، برای نخستینبار در کشور به ابتکار دانشگاه شیراز با حضور رئیس بنیاد علم ایران و اقشار مختلف مردم در پردیس ارم دانشگاه شیراز برگزار شد.
دکتر مهدی اسکروچی، دبیرعلمی رویداد شب علم دانشگاه شیراز گفت: رویداد شب علم دانشگاه شیراز از مهمترین و برجستهترین رویدادهای علمی سال 1403 بود که با برپایی 120 غرفه متنوع و بیشاز 20کارگاه و نشست و... بههمت اعضای هیئتعلمی، یاوران علمی و دانشجویان، دستاوردهای علمی دانشگاه شیراز را ارائه داد و به زبان ساده پاسخگوی شرکتکنندگان در همهی زمینههای علمی بود.
بهگفتهی وی آزمایشهای جذاب علمی، کارگاههای آموزشی جذاب کاربردی و تعاملی، رصد ستارهها و سیارات، مشاورههای زندگی، روانشناسی، سلامت جسم و تغذیه، روایتگری دانشمندان برجسته و برگزاری مسابقههای ورزشی و علمی مختلف ازجمله برنامههای این رویداد علمی بود که با ثبتنام بیشاز سیزدههزارنفر از عموم مردم قرار گرفت.
دکتر اسکروچی با یادآوری اینکه هدف این رویداد علمی، ایجاد امید و خودباوری در جامعه با نمایش و انتقال یافتههای علمی و فناوری کشور به مردم با بیانی ساده و جذاب بود گفت: این برنامه با همکاری بنیاد علم ایران (معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری) و دیگر دانشگاهها و مراکز علمی، فناوری و صنعتی استان فارس ترتیب یافت و قریب ۵۰۰ نفر درقالب کادر اجرایی این رویداد همکاری داشتهاند.
گفتنی است، در رویداد شب علم دانشگاه شیراز، شش سخنرانی علمی به شرح زیر ارائه شد که با اقبال گسترده عموم مواجه گردید: دکتر حمیدرضا اسماعیلی: (زندگی در تاریکی؛ سازش، فرگشت و پیامدهای علمی)؛ دکتر علی حمزه (آیندهای در خطر؛ چالشهای امنیت سایبری در سالهای پیش رو)؛ دکتر علیاکبر صفوی (هوش مصنوعی و زندگی روزمره ما)؛ دکتر علیرضا عسکری چاوردی (دروازه رنگین شهر پارسه: کاوشهای جدید دانشگاه شیراز در مجموعه جهانی تخت جمشید)؛ دکتر محمود ناصری (فناوری نوین برای کاهش تلفات حوادث با نسل سوم ترکیبات منعقدکننده خون)، دکتر مریم دهقانی (فرونشست در دشت مرودشت: زنگ خطری برای آینده) و پنل علمی (سایهروشن صنعت لبنیات) با حضور نمایندگانی از دانشگاه، صنعت و سازمان غذاودارو.