دانشگاه شیراز در جایگاه رتبه چهارم ملی براساس رتبه‌بندی کیو اس 2023

دانشگاه شیراز در جایگاه رتبه چهارم ملی براساس رتبه‌بندی کیو اس 2023


 

براساس رتبه‌ بندی کیو اس 2023، دانشگاه شیراز در جایگاه رتبه چهارم ملی و رتبه 160 آسیا قرار دارد.

براساس گزارش منتشرشده از مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، نظام رتبه‌بندی کیو اس (QS Asia University Rankings)، دانشگاه‌های برتر ۲۳ کشور آسیایی در سال ۲۰۲۳ را معرفی کرده است که در آن، ۷۶۰ دانشگاه ارزیابی و رتبه‌بندی شده‌اند.

سامانه‌ی رتبه‌بندی کیواس، علاوه‌بر رتبه‌بندی عمومی دانشگاه‌ها از سال 2020 اقدام به ارزیابی دانشگاه‌ها در سطح منطقه نیز نموده است.

این بزرگترین رتبه‌بندی است که تاکنون برای کشورهای آسیایی انجام گرفته است و برای اولین‌بار، دانشگاه‌های ایرانی در رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی کیواس 2023 حضور یافته‌اند.

از ایران 12دانشگاه در رتبه‌بندی کیو اس 2023حضور دارد که دانشگاه صنعتی شریف رتبه 84 آسیا و اول ملی، دانشگاه تهران رتبه 92 آسیا و دوم ملی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر رتبه 113 آسیا و سوم ملی و دانشگاه شیراز رتبه 160 آسیا و چهارم ملی را کسب کرده‌اند.

جدول زیر جایگاه و وضعیت دانشگاه‌های ایران را نشان می‌دهد.

رتبه ملی

نام دانشگاه

رتبه در آسیا

1

دانشگاه صنعتی شریف

84

2

دانشگاه تهران

92

3

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

113

4

دانشگاه شیراز

160

5

دانشگاه علم و صنعت ایران

175

6

دانشگاه فردوسی مشهد

203

7

دانشگاه صنعتی نوشیراوانی بابل

231

7

دانشگاه شهید بهشتی

231

8

دانشگاه بوعلی سینا

351-400

8

دانشگاه مازندران

351-400

9

دانشگاه الزهرا

401-450

10

دانشگاه اراک

651-700

 

summary-address :

آرشیو اخبار

« عودة

بازدید مدیرعامل شرکت اکتشاف ملی نفت ایران از دانشگاه شیراز

بازدید مدیرعامل شرکت اکتشاف ملی نفت ایران از دانشگاه شیراز


مدیرعامل شرکت اکتشاف ملی نفت ایران؛ به‌همراه تعدادی از مدیران این شرکت طی حضور در دانشگاه شیراز، از دانشکده‌ی شیمی نفت و گاز، آزمایشگاه مرکزی نفت و پردیس فناوری دانشگاه شیراز بازدید کردند.

در پی انعقاد تفاهم‌نامه‌ی دانشگاه شیراز با مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، نشست مشترکی میان طرفین در هفته‌ی پژوهش برگزار شد. این نشست با حضور دکتر نادگران، رئیس دانشگاه شیراز؛ دکتر زبرجد، معاون پژوهشی؛ دکتر افضلی، مدیر دفتر امور فناوری و طرح‌های کاربردی؛ دکتر کنعانی مدیر مرکز نوآوری و کارآفرینی، دکتر ریاضی و دکتر امیر کریمیان عضو هیأت علمی دانشکده‌ی مهندسی شیمی، نفت و گاز از دانشگاه شیراز و مهندس سیدصالح هندی، مدیر شرکت اکتشاف نفت و عضوهیأت مدیره‌ی شرکت نفت ایران، رئیس اداره‌ی پژوهش و فناوری و جمعی از مدیران این شرکت در سالن مصطفوی ساختمان مدیریت دانشگاه شیراز ترتیب یافت.

در ابتدای این نشست، دکتر نادگران، رئیس دانشگاه شیراز ضمن بیان تاریخچه و کارنامه‌ی دانشگاه، به موفقیت‌های اخیر دانشگاه شیراز ازجمله کسب عنوان دانشگاه برتر در عقد قراردادهای دانشگاه با صنعت، انتخاب ۱۵تن از اساتید دانشگاه شیراز به‌عنوان دانشمندان پراستناد جهان و انتخاب استان فارس به‌همراهی دانشگاه شیراز به‌عنوان استان برتر پژوهش برای پنجمین سال متوالی اشاره کرد و گفت: کسب این موفقیت‌ها نشان از تلاش استادان، دانشجویان و دست‌اندرکاران حوزه‌ی پژوهش و فناوری دارد و ظرفیت‌های دانشگاه شیراز را برای کمک به مسائل جامعه نشان می‌دهد.

وی گفت: در سال‌های اخیر، دانشگاه به‌طور جدی رویکرد دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم؛ یعنی دانشگاه‌های کارآفرین و جامعه‌محور را در پیش گرفته و اعضای هیأت‌علمی و دانشجویان را به بررسی و رفع نیازهای جامعه ترغیب و تشویق می‌کند.

رئیس دانشگاه شیراز، ضمن اشاره به ایجاد پردیس نوآوری در دانشگاه شیراز درراستای اهداف دانشگاه شیراز، برای رسیدن به دانشگاه‌های نسل سوم گفت: در دانشگاه شیراز درصدد هستیم؛ باتوجه به اهمیت حوزه‌های علوم انسانی و فرهنگی، در این زمینه نیز شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپی ایجاد کنیم.

دتر نادگران با بیان اینکه: صنعت نفت، از معدود صنایعی در کشور هست که همیشه پر از تجربه و مهارت و دوراندیشی بوده، تاکید کرد: در دانشگاه با درنظرگرفتن امتیازات مختلف برای دانشجویان و اعضای هیأت‌علمی، تلاش کرده‌ایم ایشان را به استفاده از تجارب کارشناسان توانمند صنعت ترغیب و تشویق کنیم.

مهندس هندی نیز، ضمن گرامیداشت هفته‌ی پژوهش و تبریک به دانشگاهیان دانشگاه شیراز در پی کسب موفقیت‌های اخیر گفت: از سال ۷۶ تاکنون، نسل‌های مختلف همکاری با دانشگاه را پشت سرگذاشته‌ایم و اینک از همراهی متخصصانی که در طول این سال‌ها پرورش یافته‌اند، بهره‌مند می‌شویم.