الاسيت ببليشر
معرفی مرکز نظریه پردازی، نقد و مناظره
معرفی مرکز نظریه پردازی، نقد و مناظره
مسئله آزاد اندیشی و نظریه پردازی در دانشگاه اسلامی یکی از ضرورت های جهان اسلام و جمهوری اسلامی ایران در عرصه تولید علم است. زیرا مسلمانان در عصری زندگی میکنند که باید دوباره به تمدن نوینی دست یابند و این تمدن نوین، بدون مشارکت جدی در تولید علم و فناوری میسر نمیشود. برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی و نظریهپردازی گام مهمی است که میتواند نقش ارزشمندی در چرخهی تولید علم ایفا نماید.
همچنین رشد و شکوفایی کرسیهای آزاد اندیشی و نظریهپردازی، در تحقق دانشگاه اسلامی نقش بسزایی دارد. دانشگاه اسلامی تنها یک نهاد شکلی و صوری نیست که اسلامیت را در نمادهای خود ظاهر کند. رکن و گوهر دانشگاه علم و دانش است که با رویکرد اسلامی میتواند به نسل سوم راه یابد. سومین نسل دانشگاه، دانشگاه تمدن ساز است که با رویکرد اسلامی و علوم و تمدن نوین اسلامی تحقق می یابد. کرسی های آزاد اندیشی و نظریه پردازی در تحقق نسل سوم دانشگاهها موثر خواهند بود.
نقش کرسی های آزاد اندیشی و نظریه پردازی در تحول علوم انسانی نیز آشکار است. امروز تحول علوم انسانی از یک مسئله و یک راهبرد به یک ضرورت جامعه و نظام تبدیل شده است و حتی اگر کسانی به مدیریت تحول علوم انسانی نقد و انتقادی داشته باشند، نمی توانند اصل این ضرورت را انکار کنند.
مرکز نظریه نظریهپردازی، نقد و مناظرهی دانشگاه شیراز با علم به نیازهای فوق الذکر و در چارچوب ساختار هیأت حمایت از کرسیهای نظریه پردازی، نقد و مناظره شورای عالی انقلاب فرهنگی، فعالیت خود را آغاز نموده است.
راهبردهای هیأت حمایت از کرسیهای نظریه پردازی، نقد و مناظره
راهبرد اول: کرسیها نباید گرفتار سیاستزدگی شوند. سیاستزدگی در همه امور آفت است و در علم و دانش و فناوری آفتی مضاعف است.
راهبرد دوم: رعایت اخلاق و منطق و پرهیز از هیاهوی ژورنالیستی از سوی طرفدار های مناظره و گفتگوی آزاد.
راهبرد سوم: گسترش احساس امنیت برای کرسی های آزاد اندیشی و عدم دخالت نهادهای امنیتی در برگزاری کرسیهای مضبوط و در چارچوب هیأت حمایت از کرسی ها.
راهبرد چهارم: حمایت های مادی و معنوی برای پژوهشگرانی که دغدغه تولید علم دارند و میخواهند کرسی آزاد اندیشی خود را به ساحت نظریه برسانند.
راهبرد پنجم: کرسی ها بهتر است از نقد و مناظره و کرسی های ترویجی آغاز شود تا به کرسی های تخصصی و نظریه پردازی منتهی گردد.
هیأت حمایت از کرسی های نظریه پردازی نقد و مناظره در حوزه علوم انسانی- اسلامی، از استادان صاحب نظر و نظریه حمایت میکند. این هیأت زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی و با همکاری استادان و دانشمندان در عرصه کرسی های علوم عقلی، نقلی، رفتاری، اجتماعی و هنر و معماری و نیز با مشارکت کمیته های دستگاهی در دانشگاه ها با هدف تولید علم فعالیت می کند.